dimecres, 14 de novembre del 2012

Entrevista a Pere Vicent Balfegó parlant del món de la tonyina

Avui entrevistarem a Pere Vicent Balfegó, president del Grup Balfegó, empresa tonyinaire de l'Ametlla de Mar, aprofitant la concessió d'uns premis al Foment del Treball. Al final del programa farem un petit repàs de l'agenda i ens veiem la setmana que ve amb més informació! Voleu escoltar l'entrevista? Feu click aquí!


1)                RETRATS D’AIGUA SALADA

Avui entrevistarem a Pere Vicent Balfegó, president del Grup Balfegó, empresa familiar dedicada a la pesca, engreix i comercialització de tonyines a l’Ametlla de Mar.

-   Expliqui’ns una mica com va començar l’empresa.
-   En quin moment s’hi va incorporar vostè? Quins canvis hi van haver?
-   Com funciona? Explica’ns com pesqueu les tonyines i quin és el procés que segueix una tonyina des de que és pescada.
-   De quines quantitats de tonyines estem parlant que passen per les vostres mans?
-   Quin és el vostre principal client o clients?

Acabeu de rebre el premi Carles Ferrer Salat, de Foment del Treball, a R+D+I (Recerca, desenvolupament i innovació) per les inversions fetes els últims 5 anys en 8 línies diferents d’investigació i noves instal·lacions per al tractament de la tonyina roja per desenvolupar un model nou de “captura sostenible”.

- És tot un honor rebre un dels 4 guardons concedits. Que se sent?
- Què vol dir exactament captura sostenible?
- Quines són aquestes línies d’investigació diferents?
- Amb quines institucions científiques col·laboreu i de quina manera?


La tonyina roja és una espècie catalogada en perill d’extinció, ja que des dels anys 70 les seves poblacions s’han reduït un 90% a l’Atlàntic, i un 60-70% al Mediterrani. Actualment hi ha en marxa un pla de recuperació fet per l’ICCAT (Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica), quines són les perspectives per a la tonyina?

-         Què us diferencia de les altres empreses del sector de la tonyina? (sistema informatitzat de traçabilitat)
-         Quins són els plans de futur del Grup Balfegó?
2)                Avui parlarem de L’AGENDA

-         Projecte Coastwatch a Barcelona: diumenge 18 de novembre a les 10h a la Platja de Sant Sebastià. Per a més informació www.acoio.org
-         Sortida a albirar aus marines a Tarragona: dissabte 15 de desembre de 9 a 13h. Per a més informació contactar amb el grup del Gepec que ho organitza: secretaria@gepec.cat o http://ausmarines.blogspot.com.es/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada