dimarts, 27 de novembre del 2012

Aquesta setmana entrevista a un expert en sistemes platja-duna, en Miquel Mir



Avui podeu escoltar-nos aquí!

1)                LA FINESTRA DEL MAR

Avui parlarem del Dia de l’Aqüicultura, el 30 de novembre, iniciativa coordinada per la Fundación OESA.

El dia de l’Aqüicultura intenta traslladar a la societat la importància de l’aqüicultura en el nostre país, i el compromís d’aquesta amb el desenvolupament sostenible, la I+D+I, i la creació de riquesa i benestar a zones rurals i litorals.

La Fundación que el coordina, la Fundación OESA, les sigles del qual signifiquen Observatori Espanyol de l’Aqüicultura, és una entitat que es va crear al 2001 des de l’antiga Secretaria General de Pesca Marítima, i que vol fomentar la interrelació entre les diferents àrees del sector de l’aqüicultura.

En referència al Dia de l’Aqüicultura s’han organitzat 3 esdeveniments diferents a Catalunya, coordinats des de la Xarxa de Referència en Aqüicultura (XRAq) i són 2 d’elles a Barcelona i una a les Terres de l’Ebre.

-         Jornada de portes obertes a l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita amb visita guiada a les instal·lacions de 9 a 14h, i la projecció de la pel·lícula “La pesca de salmón en Yemen” a les 12h. Per assistir-hi cal confirmar trucant al 977 74 54 27  o escrivint un correu a Ricard Carbó al mail ricard.carbo@irta.cat.

-         Cinefòrum a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona projectant la pel·lícula “La pesca de salmón en Yemen” de 17 a 20h. Més informació al telèfon 93 402 02 90 o al mail xraq@xraq.cat

-         Jornada de divulgació a l’Institut de Ciències del Mar-CSIC que inclou diverses exposicions entorn a casos d’innovació a Catalunya i una ponència central, així com una sessió de portes obertes al centre. L’horari és de 10 a 14h.

Així que ja sabeu, teniu uns quants llocs per triar el proper divendres per conèixer més d’aprop el món de l’aqüicultura.


2)                RETRATS D’AIGUA SALADA

Avui parlarem d’en Miquel Mir, un geògraf mallorquí que està estudiant les platges i les dunes.
Llicenciat en Geografia per la Universitat de les Illes Balears (2007), i actualment Becari Investigador en el Departament de Ciències de la Terra de la mateixa universitat. La seva recerca pivota amb la temàtica que centrarà la seva tesi doctoral, enfocada dins la branca de la geomorfologia litoral. La seva línia investigadora es centra en l'estudi de les costes sedimentàries, principalment en els sistemes platja-duna. Arrel de la seva actual investigació alguns articles han estat publicats en revistes científiques, nacionals i internacionals, i en capítols de llibre. A part del meu perfil professional, m'intriga també tot el que sigui relacionat amb medi ambient, viatges i la realitat social que ens caracteritza avui dia.

-          Perquè un geògraf tria estudiar els sistemes platja-duna? Què té que et fascini?
-          Quines coses interessants has descobert en el transcurs de la teva tesi doctoral?
-          Has visitat moltes dunes per diferents parts del món?
-          Coneixes les dunes del Delta de l’Ebre? Quina opinió et mereixen?
-          Tornant a la teva tasca científica, malgrat la teva joventut ja has publicat en revistes científiques de caire nacional i internacional, així com en capítols de llibre. És difícil publicar en la teva temàtica? Hi ha molta competència?
-          A banda de la teva tasca d’investigador, també tens una vessant de divulgador amb el teu blog “Medi Ambient, cultura i societat”. Què et va impulsar a fer un blog? De quins temes parles en concret? Tens molts seguidors i seguidores?
-          Ja per acabar, digue’ns en què estàs centrat ara mateix?



4)                LA LUPA

Avui no en tindrem!

5)                Avui parlarem de L’AGENDA

-         Projecte Coastwatch a Barcelona: diumenge 2 de desembre a les 10h a la Platja de Sant Sebastià. Per a més informació www.acoio.org

-         Sortida a albirar aus marines a Tarragona: dissabte 15 de desembre de 9 a 13h. Per a més informació contactar amb el grup del Gepec que ho organitza: secretaria@gepec.cat o http://ausmarines.blogspot.com.es/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada