diumenge, 10 de febrer del 2013

Ana Gordoa, una biòloga especialista en la tonyina

Avui entrevistem a Ana Gordoa, investigadora especialista en pesqueries que ens explicarà coses ben interessants! Escolteu-nos aquí: http://antenacaro.cat/share/share_audios.php?id_audio=2158 Per cert, disculpeu el meu refredat...tenia el nas molt tapat!!


1)                RETRATS D’AIGUA SALADA

Avui parlarem amb Ana Gordoa, biòloga i investigadora del CSIC al Centre d’Estudis Avançats de Blanes. L’Ana és experta en ecologia i pesqueries (tant comercials com recreatives), i ha treballat bàsicament en les pesqueries i el comportament dels recursos pesquers a l’Atlàntic Sur, en el comportament reproductor de la tonyina roja i en temes de pesca recreativa.

Nosaltres vam conèixer la Dra. Ana Gordoa en unes jornades de la tonyina a l’Ametlla de Mar, ja que col·labora estretament amb el Grup Balfegó per a conèixer millor com funciona la reproducció de la tonyina.

Bon dia Ana, primer de tot, que va fer que decantessis la teva vida professional cap al mar?
-         Perquè vas decidir dedicar-te a investigar sobre les pesqueries?
-         Fa molts anys que estàs al CEAB?
-         És complicat ser un dona a la investigació?
-         De fet, el teu grup d’investigació va detectar fa uns anys la reproducció natural de la tonyina que es mantenia en gàbies de transport, oi? Perquè és tan important això?
-         Com va començar la col·laboració amb el grup Balfegó?
-         És important per a la vostra recerca?
-         Una cosa que em va semblar molt curiosa en la presentació que vas fer a les Jornades Científiques de la Tonyina fa uns mesos, va ser que heu detectat ous de tonyina dins de la medusa Pelagia noctiluca o medusa luminiscent. Perquè és interessant aquest fet? Què indica i com pot afectar a la tonyina?
-         El què va ser molt graciós va ser un vídeo que ens vas mostrar on es veien 2 meduses barallant-se per un ou de tonyina...això què pot demostrar?
-         Quins són els propers treballs en els quals estàs embarcada actualment?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada