dijous, 23 de maig del 2013

Opistoquè? Opistobranquis, les papallones del mar!



Avui entrevistem a Guillem Mas com a president del Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya (GROC) parlant dels opistobranquis o papallones del mar. Escolteu-nos aquí:

1)                  RETRATS D’AIGUA SALADA

Avui parlarem amb Guillem Mas, biòleg i emprenedor. En guillem va estudiar la carrera de biologia, i després un màster en gestió del medi ambient. És un practicant entusiasta de la custòdia del territori com a eina per desenvolupar projectes de conservació sobre el terreny amb la implicació de propietaris i ciutadania, en diferents medis. A més a més, és un submarinista apassionat dels fons marins en general i dels mol·luscs opistobranquis en particular. Avui l’entrevistem precisament per això, perquè és el president del Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya, el GROC.


Bon dia,

-         Primer de tot explica’ns com va començar la teva relació amb el mar? Quin va ser el teu primer contacte o record al mar?
-         La teva trajectòria professional ha esta molt lligada al món de l’associacionisme oi?
-         Ja hem vist que ets un emprenedor ambiental i has creat, juntament amb altres persones diverses iniciatives com per exemple l’Associació Paisatges Vius per a desenvolupar programes de custòdia del territori, on exerceixes com a tècnic de custòdia, però també has fundat la teva pròpia empresa, Ecotons. Explica’ns què és Ecotons i on esteu?
-          A banda de tot el munt d’iniciatives on estàs posat, com hem comentat, ets el president del Grup de Recerca d’opistobranquis de Catalunya des de l’any 2010. Primer de tot, què és un opistobranqui?
-         Explica’ns algunes curiositats d’aquests animalets.
-         A les Terres de l’Ebre en tenim d’opistobranquis?
-         Quins són els objectius del GROC?
-         Teniu molts voluntaris? Com seria una jornada de voluntariat vostra?
-         Acabeu de rebre la bona notícia de que se us ha concedit una subvenció des de medi ambient per a executar un projecte d’una guia submarina. Explica’ns una mica el projecte.
-         Si algú dels nostres oients volgués participar de les vostres activitats, com ho ha de fer’
-         Us poden trobar a les xarxes socials? (www.opistobranquis.org).






Webs d’interès:

AGENDA
- Curs de fauna marina del Delta de l’Ebre (dissabte 25 de maig) organitzat per Picampall i l’Associació Catalana d'Oceanògrafes i Oceanògrafs. Lloc: Centre d’educació ambiental, Deltebre. Durada: 10h.. Informació i inscripcions: Trucant al 608 865 566, a info@picampall.org o a la web www.picampall.org. Preus: Adults: 20€ socis; 30€ no socis. Menors de 18 anys: 15 €. Menors de 10 anys gratuït. Places limitades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada