divendres, 22 de febrer de 2013

Sabeu que al Delta tenim prats? Sí, prats submarins! La Neus Sanmartí ens ho explica!Avui podeu escoltar el nostre programa aquí: http://antenacaro.cat/share/share_audios.php?id_audio=2205

1)                RETRATS D’AIGUA SALADA

Avui parlarem amb Neus Sanmartí, biòloga i una de les persones responsables de l’Associació Xatrac de Lloret de Mar.

La Neus és biòloga i actualment treballa com a tècnica de suport d’investigació a la recerca a la Universitat de Barcelona, al Departament d’Ecologia, amb el grup d’estudi de macròfits marins (GEMM). Va iniciar el seu doctorat però no va poder acabar-la per manca de finançament, però això no la va allunyar del món de la investigació ja que segueix dedicant-s’hi tant a nivell laboral com en el seu temps lliure.

Bon dia Neus,


-          Explica’ns, com va començar la teva relació amb el mar?
-          Perquè vas triar estudiar biologia?
-          I dins d’aquí perquè la branca marina?
-          Actualment estàs com a tècnica al departament de macròfits marins. Explica als nostres oients, què és un macròfit?
-          I dins del departament feu diversos projectes sobre les comunitats de la fanerògama Cymodocea nodosa. Què té d’especial? Què fa que tinguin tant d’interès?
-          Aquesta planta la podem trobar a les Terres de l’Ebre? A quines zones? En quin estat es troba?
-          A banda de la teva carrera investigadora, avui t’entrevistem també perquè ets membre activa de l’associació mediambiental Xatrac, situada a Lloret de Mar. Quan fa que existeix i com es va fundar?
-          Qui sou les persones que en formeu part? Quina formació teniu?
-          Quins són els vostres objectius?
-          Al 2012 vau guanyar un concurs públic de l’Ajuntament de Lloret de Mar per a gestionar una caseta a la platja anomenada La Casa del Mar. Quines activitats s’hi fan?
-          A banda de la gestió d’aquest espai, feu diferents projectes tant en l’àmbit de la investigació com de la divulgació. Treballeu tant en temes terrestres com en marins?
-          Quins projectes divulgatius heu fet?
-          Actualment quins projectes teniu?
-          Si els nostres oients volen saber què feu, us poden trobar a les xarxes socials o a alguna pàgina web? http://www.xatrac.org/

Per si voleu veure millor com és la Cymodocea, la Neus i Xatrac ens deixen aquest vídeo!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada